Мектепті тамақтандыру » Страница 51 » ОШ №8 п.Гранитогорск
Жамбылская область әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданы білім бөлімі
"№8 жалпы орта білім беретін мектебі"
отдела образования Меркенского района
Приемная
+7(72632) 2-60-20
Бухгалтерия
+7(72632) 2-60-20
Версия для
слабовидящих
"Витаминная кладовая"
02
ноябрь
2021
"Витаминная кладовая"
22.10.2021уч.г в ООШ№8 кл.рук Тортаевой Г.Б проведено мероприятие с учениками 1 "Б" класса "Витаминная кладовая". Мероприятие проведено с целью формирования у учащихся потребности в здоровом образе жизни, в рациональном питании. С учениками проведена беседа о влиянии витаминов на здоровье человека. В ходе классного ребята ответили на вопросы учителя о правильной и здоровой пище.
№8 жалпы орта білім беретін мектенде «Білім алушылардың    мектеп асханасының сапасымен қанағаттануын анықтау» туралы сауалнама
25
октябрь
2021
№8 жалпы орта білім беретін мектенде «Білім алушылардың мектеп
Мектебінде 5-8 сыныптар арасында әлеуметтік педагогтың ұйымдастыруымен  «Мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру» туралы әлеуметтік сауалнама жүргізілді. Мақсаты: Мектеп асханасының жұмысы туралы білім алушылардың пікірлерін білу;  Дұрыс тамақтану саласындағы білім алушылардың  сауаттылық деңгейін білу;  Мектеп асханасының кемшіліктерін анықтау Сауалнамада барлығы 10 сұрақ. Сауалнамаға барлығы 122  оқушы қатысты. Оқушылар өз ойларын нақты көрсете алды. Сауалнама нәтижесі төмендегідей көрсеткішті
№8 жалпы орта білім беретін мектебінде тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу, бракеражды комиссиясы шектеу іс-шараларын
01
октябрь
2021
№8 жалпы орта білім беретін мектебінде тамақтандырудың сапасына
№8 жалпы орта білім беретін мектебінде тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу, бракеражды комиссиясы шектеу іс-шараларын,«Қазақстан Республикасының Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 2021 жылғы 25 тамыздағы №36 қаулысының 2- қосымшасының негізінде қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын талаптардың орындалуы, мектеп асханасында азық-түліктерді уақытылы пайдалану , олардың сақталу мерзімі, перстпективалық мәзірдің және күн сайынғы мәзірдің дайындалған астардың сәйкестігін тексеру,
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі  ведомствоаралық сараптамалық топтың қызметін ұйымдастыру бойынша ұсынымдар
23
август
2021
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топтың қызметін ұйымдастыру бойынша ұсынымдар 1. Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топ (бұдан әрі – Сараптамалық топ) тамақтану сапасын мониторингтеу жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялардың) қызметінің тиімділігіне жүйелі талдауды жүзеге асырады және балалардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру жөнінде шаралар қабылдайды. Сараптамалық топтың міндеттері: - бракераждық комиссиялар қызметінің
"Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекет
23
август
2021
"Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен
Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 24 сәуірдегі № 158 бұйрығына 10-қосымша "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары 1-тарау. Жалпы ережелер 1. Осы "Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну" мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу   жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялар)   мониторингті жүзеге асыруы бойынша   ұсынымдар
01
октябрь
2020
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу  жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялар)  мониторингті жүзеге асыруы бойынша  ұсынымдар  1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері:  - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін;  - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу жөніндегі комиссияларға арналған жаднама
01
октябрь
2020
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына мониторинг жургізу
Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасына  мониторинг жургізу жөніндегі комиссияларға арналған  жаднама 1. Санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды бойынша талап Эпидемиологиялық маңыздылығы жоғары объектіде асхана жұмысы басталғанға дейін санитариялық-эпидемиологиялық қорытынды болуы тиіс. 2. Ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиенасына қойылатын талаптар Қол жуу үшін оларға ыстық және суық су келтірілген раковиналар, қол жууға және кептіруге арналған құралдар орнатылады. 3. Жинау мүкаммалына
"Дұрыс тамақтана білеміз бе?" дөңгелек үстел
24
февраль
2020
"Дұрыс тамақтана білеміз бе?" дөңгелек үстел
 №8 жалпы білім беретін мектебінде 2020 жылдың 27 қаңтар-27 ақпан аралығында «Мектеп асханасы» республикалық алдын алу іс-шарасы барысында білім алушылармен «Дұрыс тамақтана білеміз бе?» атты дөңгелек үстел өтті. Іс-шараға 7-9 сынып оқушылары қатысты.      Мектеп медбикесі Агадилова Ж. оқушыларға тамақтану тәртібі, тамақтанудың негізгі ережелері , тамақтану процесінің принциптері, тамақ ішу тәртібі туралы айтып өтті.                                                                               
ІІ  тоқсан бойынша  тамақтандырудың  сапасына  мониторинг  жүргізу  жөніндегі  комиссия  жұмысының  қорытындысы
26
декабрь
2019
ІІ тоқсан бойынша тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу
Желтоқсан айының  мектепішілік    бұйрығына   сәйкес мектеп  оқушыларының  ыстық   тамақпен  қамтылуы; тамақтандырудың  сапасына   мониторинг  жүргізу жұмыстары  қаралды. Комиссия  мүшелері: Мектеп директоры Сансызбаев Г.К. ДОІЖО – Разақпаева Г.С. Әлеуметтік педагог – Байбутаева Р.К. Ата-аналар  комитетінің төрағасы – Альжанов С.Т. Мектеп медбикесі – Агадилова Ж.      Питаниедың сапасына мониторинг жүргізу барысында жеткізілген тамақ өнімдерінің сапалылығын, тағамдарды дайындау