13
февраль
2019
Питание
№8 жалпы білім беретін мектебінде тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу
жөніндегі комиссия мүшелері кестеге сәйкес қараша-желтоқсан айларында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу барысында жеткізілген тамақ өкінімдерінің сапалылығын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне мониторинг жүргізілді.
Тексеру барысында мектеп асханасының тазалығына қойылатын санитарлық-
эпидемиологиялық талаптар мен тағамның ас мәзіріне сай әзірленетіндігі тексерілді. Тексеріс барысында тамақ өнімдерін және азық-түлік шикізатын қабылдау, санитарлық қағидалардың 9 қосымшасының 1 нысанына сәйкес және тез бұзылатын тамақ өнімдерін мектеп медбикесі А.А.Жексенова брокераж журналына енгізіп отырған. Асханада әзірленетін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттар бар.
Мектеп оқушыларын тамақтандыру барысында сусындарды эмальды ыдыста әзірлеп әр оқушының бокалдарына құйып таратылып отыратындығы расталды. Мектеп медбикесі осы санитарлық қағидалардың 9 қосымшасының 2 нысанына сәйкес тегін ыстық тамақпен қамтылған оқушыларға берілген витаминдерді С витаминдеу журналына енгізіп отырған және С витаминінің тәуліктік нормасы 1 балаға 70 мөлшерінде жүзеге асырылып отырғаны анықталды. Тексеру барысында асханадағы тамақ өнімдерінің жарамдылығы белгіленген мерзімдеріне сәйкес. Асханада пайдалануға тыйым салынатын ас-тағамдары, құырылған, бәліштерді әзірлегені үшін аспазшы Ж.Кебекбаеваға комиссия құрамы тарапынан ескерту жасалды. Тез бұзылатын тамақ өнімдері тоңазытқышта сақталған. Күн сайын аспазшы Ж.Кебекбаева дайын тағамның тәуліктік сынамасын қалдырып отырады, сынамалар қақпағы бар таза шыны ыдысқа және тоңазытқышта +2 С, тан + 6С дейінгі температурада сақталған.
Мектепте 7 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың тамақтануы күнделікті қадағаланып отырады.
жөніндегі комиссия мүшелері кестеге сәйкес қараша-желтоқсан айларында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу барысында жеткізілген тамақ өкінімдерінің сапалылығын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне мониторинг жүргізілді.
Тексеру барысында мектеп асханасының тазалығына қойылатын санитарлық-
эпидемиологиялық талаптар мен тағамның ас мәзіріне сай әзірленетіндігі тексерілді. Тексеріс барысында тамақ өнімдерін және азық-түлік шикізатын қабылдау, санитарлық қағидалардың 9 қосымшасының 1 нысанына сәйкес және тез бұзылатын тамақ өнімдерін мектеп медбикесі А.А.Жексенова брокераж журналына енгізіп отырған. Асханада әзірленетін тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттар бар.
Мектеп оқушыларын тамақтандыру барысында сусындарды эмальды ыдыста әзірлеп әр оқушының бокалдарына құйып таратылып отыратындығы расталды. Мектеп медбикесі осы санитарлық қағидалардың 9 қосымшасының 2 нысанына сәйкес тегін ыстық тамақпен қамтылған оқушыларға берілген витаминдерді С витаминдеу журналына енгізіп отырған және С витаминінің тәуліктік нормасы 1 балаға 70 мөлшерінде жүзеге асырылып отырғаны анықталды. Тексеру барысында асханадағы тамақ өнімдерінің жарамдылығы белгіленген мерзімдеріне сәйкес. Асханада пайдалануға тыйым салынатын ас-тағамдары, құырылған, бәліштерді әзірлегені үшін аспазшы Ж.Кебекбаеваға комиссия құрамы тарапынан ескерту жасалды. Тез бұзылатын тамақ өнімдері тоңазытқышта сақталған. Күн сайын аспазшы Ж.Кебекбаева дайын тағамның тәуліктік сынамасын қалдырып отырады, сынамалар қақпағы бар таза шыны ыдысқа және тоңазытқышта +2 С, тан + 6С дейінгі температурада сақталған.
Мектепте 7 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтылған оқушылардың тамақтануы күнделікті қадағаланып отырады.
Мектеп асханасының іші таза, жарық, жылы санитарлық талаптарға сай. Мектеп оқушыларының ыстық тамақпен қамтамасыз ету бойынша арнайы бекітілген комиссия мүшелері мен мектеп медбикесі бірлесе отырып үнемі қадағалайды.
[center]